Outplacement

Door verschillende oorzaken, bijvoorbeeld een reorganisatie of een ziekte maar ook omdat je het soms zelfs wilt, is het niet altijd mogelijk om bij je huidige werkgever te blijven werken. Of om terug te keren op je oude werkplek. Dit kan veel emoties losmaken en onzekerheden met zich meebrengen.

Gelukkig biedt zo’n situatie ook nieuwe kansen en mogelijkheden om een baan te vinden die misschien wel veel beter bij je past. Tijdens mijn begeleiding bij een outplacement-traject doe je vaak verrassende ontdekkingen over je talenten, je passies, je kwaliteiten en je vaardigheden. Hierdoor wordt je in staat gesteld gerichter te solliciteren op jouw ideale baan en weet je deze ook te veroveren. We gaan samen op zoek naar jouw nieuwe toekomstperspectief door de volgende fases van loopbaanmanagement te doorlopen.

Acceptatiefase

Hierin geven we aandacht aan rouwverwerking (dat is het verlies van je baan) en hoe jij omgaat met de veranderingen in je leven en het nemen van eigen verantwoordelijkheden. Tevens brengen we je energiebalans in kaart en stellen we doelen voor de komende periode.

Een zinvol leven is een leven vol zin

Zelforiëntatiefase

Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? In deze zelfanalyse krijg je inzicht in je drijfveren, passies, talenten, kernkwaliteiten, vaardigheden, sterktes en zwaktes, je waarden en normen en is er aandacht voor je ervaring, kennis en ambities waardoor jij je ideale baan of werkomgeving gaat ontdekken.

Sollicitatiefase

Hierin begeleid ik je in het maken van keuzes en begeleid ik je naar een nieuwe functie. Deze fase is gebaseerd op module 2. We gaan de vertaalslag maken naar de arbeidsmarkt. Waar liggen jouw kansen en mogelijkheden? We besteden aandacht aan netwerken, vacatures zoeken en communicatievaardigheden zoals je sollicitatiebrieven en CV, het sollicitatiegesprek en de ‘elevator pitch’.

Nazorgfase

Als je een nieuwe baan hebt, bied ik je nog de ondersteuning die je nodig hebt om het resultaat duurzaam laten zijn.


Neem contact op met Leonie!

Werkwijze

We beginnen altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Kies jij voor mij, dan stemmen we de inhoud van het traject geheel af op jouw specifieke situatie. Gemiddeld duurt een traject 4 tot 9 maanden. Doorgaans vergoedt je werkgever de kosten van een outplacement-traject.