Coaching

Ken jij jezelf? Weet jij wat je wilt en kunt? Wil jij je energieker, evenwichtiger en veel vitaler voelen? Wil je nog beter functioneren? Meer zelfleiderschap ervaren in zowel je zakelijke leven als in je privé leven? Wellicht is 1-op-1 coaching dan iets voor jou. Je kunt mij inschakelen om diverse redenen.

Coaching voor je persoonlijke ontwikkeling

Soms gaat het niet zo in je leven als je graag zou willen. Je bent vertwijfeld, onzeker, angstig, je voelt je geblokkeerd, ervaart veel stress en hebt een negatieve levenshouding. Op zo’n manier dat het je dagelijkse functioneren en levensplezier beïnvloed. Wat je eigenlijk zou willen is beter communiceren, beter keuzes kunnen maken, beter grenzen kunnen stellen, beter inzicht in jezelf hebben, beter je tijd kunnen indelen, beter ‘nee’ kunnen zeggen, beter je doelen kunnen verwezenlijken en beter relaties kunnen onderhouden. We hebben het hier over een positieve levenshouding, jezelf kennen en weten wat je wilt. Het leven leiden in plaats van laten leiden. Kortom…, persoonlijke effectiviteit.

Coaching voor je loopbaanontwikkeling

Het kan zijn dat je te weinig inspiratie en plezier ervaart in je werk. En dat je vermoeid naar huis gaat en bij thuiskomst op de bank ploft en er met moeite weer vanaf komt. Je mist de zingeving en voldoening in je werk. Waar doe ik het voor? Je hebt de indruk dat je meer kunt dan je doet. Het kan zijn dat jouw potentieel onvoldoende benut wordt. Of dat je toe bent aan een nieuwe stap in je loopbaan. Je weet echter niet hoe je dit aan moet pakken. Of hoe je moet solliciteren. Het kan ook zijn dat je nog beter wilt worden in de uitoefening van je huidige functie. Samen gaan we ontdekken wat je passie, talenten en kwaliteiten zijn en hoe jij die het beste kunt inzetten.

Coaching is werken aan zingeving

Coaching bij ziekte en een burn-out

Je ervaart minder levenslust en plezier en voelt je moedeloos, overspannen en depressief. En je hebt steeds meer fysieke en emotionele klachten waarvan de oorzaak niet echt duidelijk is. Je hebt last van concentratie-, slaap- en geheugenproblemen. Alles wat je doet is moeten geworden en jouw willen is ver te zoeken. Het kan zo maar zijn dat je een burn-out hebt. Dit kan komen omdat je teveel verplichtingen ervaart, te veel (mantel)zorgtaken, een te hoge werkdruk, relatieproblemen of problemen op het werk. Het kan ook zijn dat je hooggevoelig bent. Tijdens het coaching-traject gaan we ervoor zorgen dat jij weer grip op je leven krijgt. Dat je zelf weer het stuur van je leven in handen hebt. Kortom…, zelfleiderschap gaat ervaren.

Coaching op leidinggeven

Coaching op leidinggeven is voor leidinggevenden, ondernemers, teamleiders, managers, bestuurders en directeuren. Hoe krijg je jouw gehele organisatie of team achter een nieuwe strategie? Zoek je een sparringpartner om een nieuwe visie te ontwikkelen voor je bedrijf? Hoe kan je jouw leiderschapskwaliteiten nog verder ontwikkelen? Hoe kan je medewerkers of het team meer inspireren en motiveren? Wat is jouw rol in het gehele functioneren? Hoe blijf je in jouw kracht? Hoe vind je de juiste balans tussen privé en zakelijk? Samen gaan we werken met begrippen als inspirerend, authentiek, dienend, motiverend en stimulerend. We gaan het hebben over zelfreflectie, zelfontwikkeling en zelfinzicht. Over voorbeeldgedrag, missie en waarden uitdragen. Over werkplezier, evenwicht, invloed uitoefenen, verantwoordelijkheid nemen en nog veel meer.


Neem contact op met Leonie!

Werkwijze

We beginnen altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Kies jij voor mij, dan stemmen we de inhoud van het traject geheel af op jouw specifieke situatie. Gemiddeld hebben we 7 gesprekken van 1,5 uur verdeeld over 7 maanden. Doorgaans vergoedt je werkgever de kosten van een coaching-traject.