Communicatie

Hoe vaak gebeurt het wel niet dat je de indruk hebt dat jouw boodschap niet over komt. Dat de ander niet echt naar je luistert of dat jij je niet begrepen voelt. Dat je meer had willen zeggen dan je gedaan hebt, maar moeite hebt je gevoelens onder woorden te brengen. Je wellicht geïntimideerd voelt door de ‘vlotte babbel’ van de ander of je snel aangevallen voelt.

Het kan ook zijn dat je vaak de opmerking krijgt dat jij onvoldoende luistert naar de ander. Zaken anders ontvangen hebt dan ze bedoeld waren. Niet tegen kritiek kunt of geen complimenten kunt ontvangen. Of dat iemand tegen je zegt dat je altijd zo nors over komt.

Communicatie

Ik kan hierover nog een hele tijd doorgaan…, het heeft allemaal met communicatie te maken. Een wezenlijk iets in ons dagelijks functioneren waar we niet mee kunnen stoppen. Of aan en uit kunnen zetten. Het is dus niet zo gek dat de meeste misverstanden voortkomen uit ‘onbewuste’ communicatie. Voor een effectieve en plezierige samenwerking is ‘bewuste’ communicatie het toverwoord.

Jouw manier van communiceren

Tijdens 1-op-1 coaching en teamcoaching ga je inzicht krijgen in jouw manier van communiceren en welke uitwerking die heeft op je omgeving. We gaan het hebben over kijken, luisteren, aannames, oordelen en feedback geven, complimenten geven, verbale en non-verbale communicatie, de kracht van woorden en heel veel meer.


Neem contact op met Leonie!

Ik ben fan van geweldloze communicatie en de dialoog in plaats van een discussie. Waarom? Door een dialoog wordt iemand aangezet tot zelfkennis en leert iemand de ander in zijn of haar waarde te laten. Ik zal veel aandacht geven aan oprecht luisteren. En dat is niet alleen luisteren met je oren, maar ook met je hart.

Talking Stick

Eén van de communicatiemiddelen die ik gebruik is de talking stick. Dit is een krachtig communicatiemiddel welke zelf-bewustwording, samenwerking en de dialoog bevordert, conflicten kan oplossen en nog veel meer. Meer informatie over het werken met een talking stick vind je op www.talkingstickinstituut.nl.

Ben jij speler of speelbal in jouw leven?

Werkwijze

We beginnen altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Kies jij voor mij, dan stemmen we de inhoud van het traject geheel af op jouw specifieke situatie.